"ZS" kategóriás sztárok: Chuck Norris

Ha lenne a képzeletbeli ZS panteonnak egy trónterme annak a közepén biztos Chuck Norris ülne. Eljött hát az idő, hogy tisztelegjünk a ZS világ egyik legnagyobb sztárjának. Hősünk a közvélekedéssel ellentétben nem a roswelli ufók DNS-ből jött létre amit kereszteztek egy shotgunnal, egy cowboy kalappal és Rugólábú Jackkel, hanem emberek szülték.

"ZS" kategóriás sztárok: Chuck Norris

Oklahomában született és indián felmenőkkel rendelkezik, amire nagyon büszke és többször utal rá a Texas Rangerben. De van a családjában ír vér is. Ami viszont döbbenet, hogy 1940-ben született! Azaz 80 éves, azt hiszem szeretnénk így kinézni ennyi idősen miközben a nem létező nyugdíjunkból próbálunk megélni és csirkefarhátra vadászunk a Lehel téren.

"ZS" kategóriás sztárok: Chuck Norris

Chuck szülei elváltak és elköltöztek, apukája ugyanis súlyemelő volt csak vasdarabok helyett flaskákat emelt magasba a szájához. A  kis Norrist a suliban csúfolták és bántották, gondolom azóta az intézmény helyén csak üszkös radiaktív romok vannak és síró szülők akik "Bocsáss meg Chuck" pólót viselnek. A középiskola után belépett a hadseregbe és elvette a barátnőjét. Figyelem! Még mindig csak 1958-ban járunk! Koreába vezényelték és ott ezerrel elkezdett karatét tanulni: Tang Soo Do, Tae Kwan Do, Shynto Ryu és Jiu-Jitsu ágakban mélyült el szakmailag. Majd visszatért az USA-ba.

Versenyezni is elkezdett, és meglepő módon vereségekkel indított és egész karrierje folyamán 5 vereséget szedett össze 65 (!) győzelem mellé. Egyébként Koreában kapta a Chuck becenevet, mert eredeti neve Carlos Ray Norris Junior volt. 1968-ban először elnyerte a profi karatebajnoki címet és 6 éven át meg is tartotta ha már arra járt. 1969-ben apró filmszerepet kapott egy Dean Martin filmben, majd találkozott egy bemutatón a sikoltozó befeszítós kung-fu istennel Bruce Leevel. A folytatást tudjuk 1972-ben A sárkány útjában ő játszotta Bruce ellenfelét, aki szőrmennyisége alapján inkább egy agresszív kung-fu hegyi borzra emlékeztette az embert.

"ZS" kategóriás sztárok: Chuck Norris

Innen már egyenes volt az út. A hetvenes évek végétől sorban jöttek a nagy filmsikerek: 1977 Országúti bunyós ahol a kaminonosokat és a korrupt seriffet veri szét, majd a Karate védőangyal itt szerényen leépít egy nindzsa tábort. Az Egyszemélyes hadsereg és természetesen a Jó fiúk feketében járnak, amiben John Travoltás diszkónaciban rúgja be a szélvédőket. A nyolcvanas években pedig a Magányos farkas sikere után a Cannon Films házisztárja lett. Az Ütközetben eltűnt trilógia, a Delta Kommandó 1-2, a Tomboló terror, a Tűzjáró. Egy igazi hős lett szuperképeségekkel, amiket nulla színészi képességeit tükröző faarccal mutatott be.   ( Öccse a vietnámi háborúban halt meg, az Ütközetben eltűnt című filmet neki ajánlotta.) A nyolcvanas évek végére elmondhatta magáról, hogy felszámolta a mexikói drogmaffiát, kiszabadított pár vietnámi hadifoglyot, megsemmisített egy vietnámi könnyű gyalogos hadosztályt, megállított egy terrorista inváziót és még helyre rakta a Közel-keletet is. Majd zárásképpen Kolumbiában is rendet rakott.

 

A fránya kilencvenes évekkel azonban ő se tudott mit kezdeni és kitalálta a Walker Texas Ranger sorozatot. Ami kellemes levezetés volt, az évek folyamán persze egyre többször lassították a jeleneteit és kellett mellé pár fiatal szereplő. De a sorozat egészen 2005-ig pörgött és a ZS világ összes jelentős figurája feltűnt benne. Chuckból pedig legenda lett és harcos republikánus.

Mi meg mai napig jókat röhögünk a filmjein, ahol a mimikai játéka egy döglött 2 napos pontyéval vetekszik. Ahhoz, hogy megemelje a szemöldökét minimum egy ámbrás cetnek kell rálépnie a fájós lábujjára. De mi már csak ezért is szeretjük.

Agresszív hegyi borz

 

 

Forrás: ZSkategória blog.hu

További Filmkritikák

"ZS" kategóriás sztárok: Chuck Norris | "ZS" kategóriás sztárok: David Hasselhoff | "ZS" kategóriás sztárok: Robert Englund | "ZS" kategóriás sztárok: Steven Seagal | Filmes karakterek: A főgenya | Filmes karakterek: A kisvárosi seriff | Filmes karakterek: A western hős | Filmkritikák: A bitanghal (amerikaiul: Cápa) | Filmkritikák: A Csillagok Háborúja (1977) | Filmkritikák: A nyolcadik utas a halál | Filmkritikák: Az Emlékmás (Total Recall) | Filmkritikák: Predator (Ragadozó) | Filmkritikák: Rambo | Filmkritikák: Szörnyecskék 2 | Filmkritikák: Titanic | KING KONG VS. GODZILLA | VHS-újratöltve: Reszkessetek, betörők! |

További tartalom

Szabina

Lelkisegély Szolgálat Forródrót

Batman home office

Miért is ne?

GPS

A nap

Szemorvosnál

Balsejtelem

Ez van

Beoltott egyedülálló nők

Telepatikus kommunikáció

"ZS" kategóriás sztárok: Robert Englund

Kivételes

Ábrahám

Burrito